Brüsszel-London-Párizs

angol2013 Az Eötvös Loránd Általános Iskolában nagy hagyománya van  a nyelvgyakorló-országismereti utaknak.  

 Idén április 21-től 29-ig egy fantasztikus utazáson vehettünk részt, aminek keretében három világvárost látogathattunk meg: Brüsszelt, Londont és Párizst. Brüsszelben és Párizsban egy-egy napot töltöttünk, míg Londonban öt napig vendégeskedtünk.

Április 21-én este 6-kor busszal vágtunk neki a nagy utazásnak. Mindenki nagyon izgatott volt, mert sokan egyáltalán nem jártak még külföldi országban.

Másnap a délelőtti órákban érkeztünk meg Belgium fővárosába, Brüsszelbe, ahol 2 órás városnézés keretében megtekintettük a Szent Mihály katedrálist, a Királyi Rezidenciát, sétáltunk az Ízek utcáján, lefényképeztük a város nevezetességét, a Pisilő kisfiút és az Atomiumot.

Következő napon reggel komppal érkeztünk Doverbe, Angliába. Utunk Canterbury városába vezetett, ahol felkerestük a Világörökség részét képező katedrálist és megkóstolhattuk a híres-nevezetes fish and chipset. Innen Greenwich-be indultunk, ahol a 0. hosszúsági fok megtekintése volt mindenki számára a legérdekesebb látnivaló. Az este folyamán pedig mindenki találkozhatott a vendéglátó angol családokkal.

A következő napokban idegenvezető segítségével bejártuk Londont és megnéztük minden ,a könyvekből már ismert nevezetességét. Gyönyörködtünk híres kastélyokban, piknikeztünk a St. James's Parkban, felültünk a London Eye-ra, sétáltunk a kormányzati negyedben és ellátogattunk olyan híres múzeumokba, mint a Madame Tussaud's Panoptikum és a British Múzeum. A népszerűségi listát a Madame Tussaud's vezette. Diákjaink itt a leghíresebb emberek élethű másaival találkoztak és készítették a jobbnál-jobb sztárfotókat.
A több napos londoni városnézést a hetedik napon a Tower-el zártuk. Könnyes búcsút vettünk Londontól és elindultunk Folkestone felé, hogy átkeljünk a csalagúton.

Utazásunk nyolcadik napján Párizsba látogattunk el, ahol egész napos városnézés keretében megtekintettük a város főbb nevezetességeit: Eiffel torony, Notre Dame, Louvre, Tuileriák kertje és még sorolhatnám, hogy mennyi csodálatos épületet láttunk. A 324 méter magas Eiffel torony megmászása mindenki számára maradandó élményt nyújtott.

Április 28-án a kora esti órákban indultunk haza, megfáradva, de tele életre szóló élményekkel.

Biztos vagyok benne, hogy diákjaink sokáig fogják emlegetni ezt az utat, hiszen a bő egy hét alatt betekintést nyertek a brit családok életébe, ismeretségeket kötöttek, lenyűgöző helyekben gyönyörködtek és nem utolsó sorban nap, mint nap gyakorolták az angol nyelvet.

Kiegészítő információk