Ökoiskola lettünk

oko eotvosIskolánkban évek óta magas színvonalú környezeti- és egészség nevelés folyik. A természeti nevelés keretében táborok, erdei iskolák, valamint osztálykirándulások, ökoprogramok szervezésével (hulladékgyűjtés, témanapok) igyekszünk gyermekeinkben a környezettudatos viselkedést fejleszteni. Felgyorsult világunkban a környezet megóvása érdekében a szükséges ismeretek, magatartásminták, értékek és életviteli szokások megtanításával, egyre nagyobb feladat hárul a közoktatás szereplőire.
Ezért a tavalyi tanévben elhatároztuk, hogy eddigi munkánk alapján megpályázzuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által meghirdetett ökoiskola címet. Iskolánk a sikeres pályázás után tagja lett a Magyarországi Ökoiskolák Hálózatának.

Feladatunknak tekintjük, hogy a fenntarthatóság pedagógiájának elvei beépüljenek a mindennapjainkba. Gyermekeinket nemcsak a környezet megvédésére kívánjuk nevelni, hanem a környezettel való együttélésre, környezeti kultúrára. Az iskola Ökoiskolai programjában vállaljuk, hogy tanulóinkat környezettudatosan cselekvő felnőttekké neveljük.

Az oklevelet az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárától és az FM Közigazgatási Államtitkárától 2014. december 13-án ünnepélyes keretek között vehettem át.

Körmendiné Stoffer Zsuzsa
Ökomunkaközösség-vezető

 

oko

Kiegészítő információk