Eötvös-heti programsorozat: versenyek, vetélkedők és sok-sok vidámság

Névadónk, Eötvös Loránd tiszteletére, iskolánk idén is megrendezte az Eötvös-hetet, amely a szokásainkhoz híven, rengeteg színes programmal örvendeztette meg iskolánk tanulóit.

Hétfői napon a megnyitó ünnepséget követően az iskolai Eötvös’s Got Talent tehetségkutatón mutathatták be ügyességüket zene-, tánc-,vers- és prózamondó kategóriákban. Itt nemcsak a már gyakorlottabbak szerepeltek, hanem lehetőségünk nyílt a szunnyadó tálentumoknak is megmutatniuk magukat. Első helyezést ért el Horton Jamie és Szeifert Ábel duója, akik gitárral, kongával, csörgődobbal kísérték angol nyelvű énekes produkciójukat.Ezen a napon az 5. évfolyamosok látogatást tettek a Nemzeti Színházba, ahol az első három sorban izgulhattak János vitéznek. Hatalmas élményekkel gazdagodtak. Ezen a napon az alsó tagozat angol nyelvű versmondó versenyén Verlics Konrád (3.b) nyerte el az első helyezettnek járó díjat.

Hétfői programsorozatunk a már hagyománnyá vált elsős avatással zárult.

Kedden zajlott az Eötvös-kupa, ahol városunk iskolái futballban és kosárlabda-játéban mérhették össze erejüket. Az alsó tagozatosok színházi előadást néztek a Barátság Kulturális Központban, délután pedig a tankerületre kiterjesztett informatikaversenynek adott otthont iskolánk.

Szerdai napon a felső tagozatosok angol nyelvtudásukat és idegennyelv szeretetüket bizonyíthatták az angol nyelvű versmondó versenyen. Ezzel párhuzamosan zajlott az alsó tagozatosok vers-és prózamondó versenye, ahol az első helyezetteknek járó könyvjutalmakat Satmann Márk (2.a), Verlics Konrád (3.b) és Kürti Vanessza (4.b) vehette át.

Csütörtökön a felső tagozat a BKK színháztermében Egy kutya hazatér című családi mozifilmet nézhetett meg, ezzel párhuzamosan az alsósok is rendkívüli tanórán vehettek részt: Őskori éléskamra címmel múzeumpedagógiai programot tartottak a városi Matrica Múzeum munkatársai.

Ha már éléskamra, akkor finom ételek! Ha finom ételek, akkor Piros-Kék vetélkedő!!!

A pénteki napra ebben az évben a Nemzetek ízei címmel alkotott vetélkedőt a lelkes tanári kar. Aki még nem ismerné, annak szívesen megsúgom: egy olyan vetélkedőről van szó, amely idestova 27 éve egy olyan hagyomány, ahol az elsőstől a nyolcadikosig mindenki hatalmas izgalommal és lelkesedéssel veti bele magát a versenybe. Olyan vetélkedő, amelyhez minden évben más és más tematika szerint állítanak össze különféle ügyességi játékokat a fáradhatatlan pedagógusok. Miért Piros-Kék vetélkedő? Mert a Piros (az „a”osztályosok) és Kék (a „b” osztályosok) gyerekek ellepik ilyenkor az egész iskolát és csatakiáltástól zeng az iskola, ahol izgalmas akadályokkal megküzdve kell bebizonyítani, melyik csapat érdemli meg nyertes címét. Együtt izgulnak ilyenkor a kicsik és nagyok, minden ügyességüket latba vetve, hogy a tabella csapatuk sikeres eredményeit mutathassa.

Kiegészítő információk