Mesés kalandozás az Eötvösben

pk2018Újra sárgán ragyogott az aula 2018 november 12-én a hétfői megnyitó ünnepségen az Eötvös pólót viselő pedagógusoktól és diákoktól. A köszöntő után vidám ünnepi műsorral lepték meg a diákságot a 7. b osztályosok, majd koszorú elhelyezésével tisztelegtek névadónk domborműve előtt a diákönkormányzat képviselői.

A hét első napján iskolai közösségünk legifjabb tagjait Eötvös polgárrá avattuk, melynek keretében Eötvös-pólót ölthettek magukra, valamint fogadalmat tettek, hogy a jövőben iskolánk jó hírnevét öregbítve, büszkén viselik majd. Köszönjük a szép számban megjelenő szülők és nagyszülők nagy érdeklődését!
Az alsós vers-és prózamondó versenyt megható volt látni az előadás előtti izgatottságukat és az utána lévő felszabadult örömet, ami a családtagok büszkeségével együtt minden jelenlévőt nyertessé tett.

A felsős vers-és prózamondó versenyen a humoros prózai műalkotásokból és a megható versekből sem volt hiány, ezeket a műveket kortárs szerzők alkotásaiból válogatták tanulóink.

Kedden az Eötvös-kupáért folytatott kosárlabda mérkőzések jó hangulatban zajlottak, melynek eredményeképpen, a lányoknál az Arany János Általános Iskola és Gimnázium, a fiúknál a hazai csapaté lett a vándorkupa. Szerdán került megrendezésre a számítástechnika verseny, ahol a város iskoláit a nyol-cadikos osztályok négy fős csapatai képviselték. Nagyon örültünk, hogy minden helyi általános iskola elfo-gadta meghívásainkat a meghirdetett versenyeinkre.

Csütörtökön a neves Kossuth-díjas művész, Kunos Tamás látogatott el hozzánk az Esszencia zene-karral, melynek tagjai számos díjjal és a művészetek terén szerzett elismeréssel büszkélkedő művészek.

Muzsikájuk a nép és a komolyzene- valamint a jazz ötvözetének változatos hangzásvilágába kalau-zolt minket. Megismerhettük a sorra megszólaltatott népi hangszereket, valamint egy népdalt is tanultunk, melyet közösen énekeltünk a koncert fináléjaként.

Az Eötvös-hét lezárásaként december elsején, szombaton került megrendezésre a gyerekek körében igen közkedvelt Piros - Kék- vetélkedő. A vetélkedő témája mese volt. Játékos kvíz és ügyességi felada-tokkal, rejtvényekkel kellett megküzdeniük a csapatoknak. Komoly versengés után ebben az évben a ké-kek győztek.

Eötvös Kosárlabda Kupa

Eötvös-heti Városi Számítástechnika verseny

Vers –és prózamondó verseny az Eötvösben

Kiegészítő információk