Fenntarthatósági témahét 2020

fenn1Az iskolánkban ötödik alkalommal került sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági témahét megrendezésére, rendhagyó módon október első hetében. Változatos programjainkkal igyekszünk minden tanulónk figyelmét felhívni a fenntarthatóság globális céljaira.

Nyitó eseményként az Állatok világnapjáról emlékeztünk meg. A gyerekek fotókkal illusztrált beszámolóit az tanórákon hallgattuk meg.

Kedden a hetedik osztály drog prevenciós beszélgetésen és filmvetítésen vett részt az Érdi Rendőrkapitányság segítségével. A felső tagozatos tanulóink az egészséges életmódról szóló filmet nézték meg és egészség totót töltöttek ki.

Szerdán a negyedik évfolyam a Duna-Ipoly Nemzeti Park Dunavirág mobil vízvizsgáló "laborját" próbálhatta ki. A gyerekek a tartalmas, természetvédelmi programon megismerkedhettek a Bara patak élővilágával és a vizes élőhelyek jelentőségével a Vizibusz foglalkozásán.

Csütörtökön a Vega-Ház Kft. biztosított friss és ínycsiklandó zöldségeket kóstolásra az iskolai gyümölcs- és zöldségprogram keretében.

Kiállítást rendeztünk a ’Szüret’ rajzpályázatra beérkezett tanulói munkákból. A legjobb alkotásokra a gyerekek is szavazhattak a hét során.

Az alsó tagozatosok hagyományos témahetét is az egészség köré szerveztük, gyerekek a tanítási órákon és délutáni foglalkozásokon játékos, interaktív oktatóanyagok segítségével dolgozták fel az egészséges életmód és egészséges táplálkozás szokásait.

Témahetünk idén is sikeres volt, mert a fenntartható fejlődés és életmódra nevelés tájékozott és tevékeny tanulókat nevel, fejleszti a kreativitásukat, problémamegoldó képességüket, segíti szocializációjukat. A foglalkozásokon előtérbe kerül az együttműködés, az egymásra figyelés, a kulturált magatartás. Mindenki saját élményei, képességei, tapasztalatai alapján járul hozzá a csoport eredményességéhez, s aktívan kapcsolódik be a munkába. Fejlődik diákjaink felelősségteljes döntés meghozására való képessége.

 

Kiegészítő információk