Karácsonyi Angyal szállt az Eötvös felett

karacsony1Advent, a karácsonyt megelőző négy hét. Ez az elcsendesedés és a várakozás időszaka. Az iskola falai között mégis lázas készülődés kezdődött. Ezekben a megszokottaktól eltérően szervezett karacsony2hétköznapokban is mindenki várta a kedves karácsonyi hagyományokat, melyekben mindannyian, diákok és pedagógusok is egyaránt szívesen vettünk részt.

Több éves hagyomány már iskolánkban a közös, nagy adventi koszorú feldíszítése. Mint mindig, most is 8. osztályos diákjaink és osztályfőnökeik öltöztették ünnepi díszbe koszorúnkat. Iskolánk aulájának gyönyörű éke lett. Kis műsor kíséretében minden héten felgyulladt egy- egy gyertya karácsonyig.

 

 Mire a téli szünet várva várt napjaihoz értünk, már mind a négy gyertya égett a hatalmas koszorúnkon.

karacsony3

Az adventi várakozás időszakában sokkal jobban odafigyeltek tanulóink egymásra. Az Eötvösös –diákokra igazán jellemző a jószívűség, önzetlenség és a mások segítése. Ennek ékes bizonyítéka az a rengeteg csokoládé, amelyet a szegedi orvosdoktorok kezdeményezésére, beteg gyerekeknek gyűjtöttek össze tanulóink. A finomságok mellé egy- egy kedves üzenetet, rajzot is csempésztek iskolásaink, hogy még szebbé varázsolhassák a kórház kis lakóinak napjait. 

Jóságos tanulóink elnyerhették ebben az időszakban az „ADVENT ANGYALA” címet is. Ezt a megtisztelő elnevezést az idei évben is azok az alsós és felsős tanulóink kapták, akik diáktársaik szerint a legsegítőkészebbek és legkedvesebbek voltak az adventi hetekben. Megható volt látni nap, mint nap gyermekeink igyekezetét.

karacsony4Az ünnepi készülődés elmaradhatatlan eseménye a közös fenyőfadíszítés. karacsony5
Végzős diákjaink pompázatos karácsonyfát varázsoltak iskolánk aulájába mindannyiunk nagy örömére.

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon rendhagyó módon került megrendezésre a karácsonyi ünnepség. A járványveszély miatt ebben az évben a megszokottól eltérően minden osztály a tantermében hallgathatta végig társai szívmelengető szavalatait.

z ajándékozásból sem maradt ki senki, mert a város képviselőtestületének édességgel teli karácsonyi csomagját minden tanulónk átvehette. Köszönjük ezt az évek óta tartó figyelmességet! Az ünnepi műsor a tantermekben folytatódott a kis Jézus születéséről szóló Betlehemi történet megtekintésével. Délutánra elcsendesedett az épület, már csak a karácsonyfa fényei villogtak. A távolból még hallani lehetett a gyerekek boldog kiáltását! „ Hurrá kezdődik a téli szünet!”

karacsony6

 

   Boldog, Békés Karácsonyt és Sikeres Új Esztendőt Mindenkinek!

Majer Istvánné

    Napközis Munkaközösség-vezető

                               2020. december

Kiegészítő információk