Halloween, ahogy mi láttuk

Picture1Rémségek. Játékok. Ajándékok. Buli. Diákok. Október 21-én ezek a fogalmak újra összekapcsolódtak a Százhalombattai Eötvös iskolában, hiszen oly hosszú szünet után újra lehetőségünk volt megrendezni a már tradicionálisnak számító Halloween délutánt az intézményben.

A városlakók már reggel észrevehették a számtalan szebbnél-szebb töklámpást az iskola első udvarán, melyek hol rémségesen, hol kedvesen mosolyogtak az arra sétálókra, hirdetve, hogy itt ma egy egészen különleges program várható.

A legkisebbek bemutatkozásai, mókás játékai nyitották a sort. Iskolánk angol nyelv tanárai ebéd után ellátogattak az első és második osztályosok termeibe, ahol számos izgalmas, érdekes játékra, fejtörőre invitálták a gyerekeket. A sok kis szellemet, múmiát, boszorkányt nem is kellett sokáig bíztatni, bátran vágtak bele a feladatokba, melyek végén sok finomság várta őket. A harmadik és negyedik évfolyam egy órával később szintén a tantermeiben várta a tanár néniket, akik itt is örömmel látták, hogy a lelkes rémségek milyen ügyesen táncolnak, céloznak, ügyeskednek és elevenítik fel ismereteiket a játékos feladatok során. A vetélkedés végén a – szigorúnak egyáltalán nem nevezhető – zsűri adta át az évfolyamok legjobb jelmezes felvonulóinak, ill. a legjobb töklámpás elkészítőinek járó díjakat.

A felsős tanulókat egyszerre vártuk vissza egy közös partyra, mely minden képzeletet felülmúlt. A gyerekek nem csak elképesztő jelmezekben érkeztek, de az azt követő online formában lebonyolított vetélkedőben is maximális lelkesedéssel vettek részt. Több játékos vetélkedésre volt lehetőség számukra is, hiszen az ügyességet igénylő szellem-bowlingozás és célbadobás mellett a bátrabbak rémséges anyagokkal teli tálakba is belenyúlhattak, ill. szabaduló szobába léphettek be, és szerencsére ki is… ami után, pihenésként, egy Halloween-i fotósarokban is megörökíthették magukat. A délután kétségkívül legjobban sikerült programrésze a karaoke és a just dance táncolás volt, melyhez nemcsak a diákok, de az energiájukból ki nem fogyó pedagógusok is lelkesen csatlakoztak.

A nap sikeréhez hozzájárult az angol nyelvtanárok munkája mellett iskolánk vezetőségének, a DÖK pedagógusának, a tanító nénik maximális támogatása, ezen túl külön köszönetet mondunk a zsűrizésben részt vállaló kollégáknak, az alsós programokon segítséget nyújtó 7.a és 7.b osztályos tanulóknak is. és nem utolsó sorban az otthoni felkészülésben oroszlánrészt vállaló szülőknek,

A gyerekek öröme, lelkesedése minden évben nagy élmény számunka, így bátran állíthatjuk: találkozunk 2022. októberének végén! Happy Halloween!

Angol nyelvi munkaközösség


Kiegészítő információk