Társajátékok, robotok, drónok–ajándékok az Eötvösben az -Effektus alapítvány jóvoltából

tarsro1„De jó volna, ha tudnánk megint játszani a karácsonyfa alatt és körül, gyerekeinkkel és egymással, mert a játék arra tanítana, hogy ne vegyük olyan komolyan azt, amit nap mint nap öngyötrően komolyan veszünk. Karriert, pénzt, a külvilág ítéletét.”

(Vekerdy Tamás)

Az emberi kapcsolatoknak legfontosabb alappillérei: az együttműködés és az elfogadás. Ezen értékek letételéhez az egyik legegyszerűbb út: a játék. Szánjunk erre is időt!

 Karácsonykor az Eötvös –Effektus Alapítvány jóvoltából idén új társasjátékokkal leptük meg iskolánk tanulóit. Alsós és felsős gyermekeknek szánt fejlesztő játékok is kerültek a fa alá, így a tanulószobai szabadidőt, a délutáni elfoglaltságot színesíthetjük ezek segítségével. Szókincsbővítő, kooperációs készséget, memóriát, fantáziát is fejlesztő társasjátékokat vehettünk birtokba. Emellett tíz darab Pozitivity nevű személyiségfejlesztő játékot is kapott iskolánk, melyekkel a tanulószoba és a napközi idejében, osztályfőnöki órákon is lehet a Boldog Iskola program célkitűzéseinek megfelelően tovább erősíteni a gyerekek egészséges lelki fejlődését.

A játékos oktatás korunk digitális világában nehezen megy megfelelő eszközök nélkül. A mai gyerekek programozás iránti érdeklődését is szem előtt tartva, iskolánk alapítványa az alsó tagozatosoknak hat darab Bee-Bot méhecskét, a felső tagozatnak húsz darab Microbit robot vásárlását is támogatta, melyekkel a tanulók játékosan sajátíthatják el a programozás alapjait.

Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett országos pályázaton –Matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása– 1.000.000 Ft támogatást nyert. A pályázatból továbbképzés és tehetséggondozó szakkör finanszírozására és 3 db programozás tanítását segítő drón vásárlására lesz lehetőségünk.

 

Kiegészítő információk