Ünnepi hét az Eötvös Iskolában

karacsony2„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

/Márai Sándor/

 

 

Meghitt ünnepi műsor keretében, kedves betlehemi játékkal örvendeztették meg a százhalombattai Gondozóházban élőket az Eötvös Loránd Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola 3. a osztályos tanulói a karácsony előtti utolsó heten. A gyerekek egy szép hagyománynak tettek eleget ezzel a látogatással. A lakók és gondozók szeretettel fogadták a kis ünnephozókat és gyümölccsel, csokis édességgel kínálták meg valamennyit. A finom falatok után egy igazán különleges és értékes ajándékkal- saját készítésű textil hóemberrel-köszönték meg a műsort a megilletődött gyerekeknek.

 Az ünnep közeledtével, az első „A” osztályosok, az iskolai technikai személyzetről, a konyhán és a titkárságon dolgozókról sem feledkeztek meg. Kedves versekkel, saját kezűleg készített meglepetésekkel ajándékozták meg valamennyiüket.

A felkészítő pedagógusok és a gyerekek sokat dolgoztak azon az elmúlt időszakban, hogy a gyerekek ezekkel a kis meglepetésekkel és apró ajándékokkal boldogságot, szeretetet és egy kis vidámságot szerezzenek mindenkinek.
Az iskolában az alsó tagozatos gyerekek számára ünnepi műsorral zárult a karácsony előtti hét. A szép hagyományok ebben a műsorban is megelevenedtek. A legkisebb lányok csodálatos tüllszoknyában „Hópihe” könnyedséggel táncoltak, míg a kisfiúk varázsütésre alakultak át Tálapó rénszarvasaivá. Táncuk közben Rudolf piros orra világította be az aulát. Ezt követően angol dalokat énekelték mindannyian, ahol életre keltették az ünnep hangulatához oly nélkülözhetetlen karaktereket: a fehér szakállú Télapót, a pihe-puha hópelyhecskéket, a büszkén zöldellő karácsonyfákat, a mókás hóembereket, es a szorgos kis manókat, akik mind-mind a karácsony eljövetelét ünneplik.
A délután fénypontja a Jézus születését bemutató jelenet volt, ahol a gyerekek fegyelmezetten és nagy átéléssel elevenítették fel a kétezer évvel ezelőtt történt eseményeket.

A Művészeti Iskola növendékei, akik egyben tanulóink is, hangszeres játékukkal színesítették az ünnepi műsort. Zongorakíséretükről Kun Katalin zongoratanáruk a Művészeti Iskola Intézményvezető helyettese gondoskodott. Emlékezetes, szép, a szülőkkel közösen eltöltött meghitt délután volt. Köszönjük a felkészítést a tanítóknak és mindenkinek, aki közreműködött ezeknek a programoknak a megvalósításában.

               Majer Istvánné
Napközis Munkaközösség vezető

Kiegészítő információk