„Évek óta erről álmodtunk!”- összefogás az udvarért

isiudvaravat1Százhalombattai Híttükör-XXXII. évfolyam 16. szám- 2019, szeptember 12.
Egy gyerek számára az iskolai élet legkedvesebb helyszíne az udvar. Ahol jó kiereszteni a hangot, futkározni egy nagyot és együtt lenni a barátokkal. Diákjaink mostantól egy megújult helyszínen tehetik ezt, hiszen szülői segítséggel, önkormányzati-, tankerületi támogatással megvalósult az iskolaudvar korszerűsítése, melynek során rekortán burkolattal vált biztonságosabbá, és számos új játékszerrel sokkal barátságosabb közösségi térré változott.

Rendhagyó tanévnyitóra gyűlt össze az Eötvös iskola szeptember elsején, melynek a felújított iskolaudvar adta a helyszínt. Fúvószenekar adta a zenei aláfestést a gyülekezéshez, majd varázslatos virágkapun vezették át nyolcadikosaink az izgatott elsős kisdiákokat, mialatt Darufalvi Eszter 8. a osztályos tanuló verssel bátorította őket. Nédermann Tünde intézményvezető helyettes nyitotta meg az ünnepséget, majd közösen elénekeltük a Himnuszt a rézfúvósok kíséretében. Moldován Zsófia (1. a) és Grőb Kende Ábel (2. a) bátor szavalással köszöntötték az új tanévet, majd nyolcadikos lányok A muzsika hangja című musical dallamára táncoltak.

Az időjárás megtréfálta az ünneplőket, a felerősödött őszi szél faleveleket szórt az ünneplők sokaságára, de a köszönetnyilvánítás őszinte szavai nem szálltak el nyomtalanul.
Beszédet mondott Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatóasszonya, dr Vezér Mihály polgármester és Péterffy Balázs a Klebelsberg Központ elnök-helyettese. Mindnyájan az összefogás fontosságát emelték ki, mely gondolathoz kapcsolódott Rigó Katalin intézményvezető asszony is:

„Ennek az álomnak a valóra váltásában olyan jelentős társadalmi összefogás valósult meg,
amely a mai világban példaértékű.”

Az ünnepség az esős időjárásra való tekintettel az iskola aulájában folytatódott, ahová percek alatt átvonult az ünneplő sokaság. Rigó Katalin igazgatóasszony név szerint köszönetet mondott iskolánk támogatóinak, akik nemcsak az udvar kivitelezését segítették, hanem nekik köszönhetően számos tantermünk klímaberendezéssel is gyarapodhatott.
Voltak, akik anyagi segítséget nyújtottak, voltak, akik kétkezi munkájukat adták a közös célért. Őket az ünnepi műsort követően állófogadással vendégelte meg a tanári közösség.

Ezúton is hálásan köszönjük az önzetlen segítséget, anyagi támogatást!

Kiegészítő információk