Az agg és fája

eotvos102Eötvös Lorándra emlékeztünk 2019. április 9-én a Fiumei úti sírkertben. Sok ember gyűlt össze a halálának 100. évfordulójára.

A Magyar Geofizikusok Egyesületének alelnöke és az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora összefoglalta Eötvös Loránd életét és munkásságát. Ebből megtudhattuk, hogy a neves tudós sokoldalú, szerény, okos és sportember volt. Határozott, tevékeny jelleme, sosem hagyta tétlen sodródni, örök nyomot hagyott az utókor emlékezetében.

„Ha igazi tudósok, és ami kell, jó magyarok akarunk lenni, akkor a tudomány zászlaját oly magasra kell emelnünk, hogy azt hazánk határán túl is megláthassák és megadhassák neki az illő tiszteletet. Igazi diadalünnep akkor lesz, amikor a magyar tudomány haladását meg fogja látni és gazdagodásnak fogja tekinteni az egész világ”

(Eötvös Loránd)

A megemlékezés az iskolák tanulói által előadott versekkel és kórusművekkel folytatódott. Itt hangzott el Eötvös Loránd megható verse: Az agg és fája

A síremléknél szakmai, társadalmi szervezetek, tanáraink, és mi gyerekek, - akik a tudósról elnevezett oktatási intézményekbe járunk - helyeztük el a megemlékezés virágait.

Az ünnepség végén együtt énekeltük el a szózatot.

A koszorúzáson Baranyi Tamás tanár úr kíséretében, az alább felsorolt diáktársaim vettek részt:

Barta Kinga 7.b, Brauswetter Lívia 8.a, Fuszkó Dorina 7.a, Geri Zoltán 8.a, Kis Vanda 8.a,
Krylova Katerina 8.a, Kuti Anna 7.a, Molnár Ádám 8.a, Nagy Szonja 8.a

Darufalvi Eszter 7.a

Kiegészítő információk