„Újabb kis tehetségígéretek” az Eötvösben

tehetseg19Az Oktatási Hivatal a Nemzeti Tehetség Program támogatásával az idei tanévben újra megszervezte a negyedik évfolyamosok matematikai tehetségazonosító online mérését. Országosan, több mint 17 773 negyedikes tanuló részvételével, 751 intézményben valósult meg sikeresen a MaTalent4 matematikai tehetségazonosító online mérés harmadik szakasza.

Iskolánkból 50 negyedikes tanuló vállalkozott önkéntesen - szüleik engedélyével- arra, hogy 2019. február 12. és 21. között kitölti a főmérés online feladatlapjait. Egy-egy intézmény számára két nap állt rendelkezésre az "éles" mérés lebonyolítására. A tanulók egyedi mérési azonosító használatával belépve oldották meg a program által felkínált feladatokat, adott válaszaikat a rendszer elmentette.

A megoldások kiértékelése után, az egyes tanulói teljesítmények tükrében: 

- kiemelkedő tehetségfejlődésű tanuló: 1 fő

- tehetségígéret: 7 fő.

Iskolánkban mindig kiemelt figyelmet fordítottunk a tehetséggondozásra. A MaTalent4 mérés jó alkalom volt arra, hogy - a teljesítmények kiértékelése után - megerősítse bennünk azt, hogy diákjaink között is vannak a matematika területén kiemelkedő képességekkel bíró gyerekek.

Célunk, hogy a tehetséges fiatalok további fejlődése érdekében biztosítsuk a folyamatos, hosszú távú segítségnyújtást és mentorálást.

Marczinkovicsné Lajti Gabriella, Ötvös Józsefné

Kiegészítő információk