A víz napja

Viz1A keddi nap a víz körül forgott, így stílusosan kék pólóba öltöztünk mindannyian. Miért nélkülözhetetlen számunkra a víz, főként a tiszta víz? Ezt hirdették a plakátok, az előadás és a kóstolás. Mindannyian tudjuk, víz nélkül nincs élet, de talán túl természetes számunkra. Nem is gondolunk arra, micsoda kincse ez életünknek és milyen sokaknak nem adatik meg a Földön. Jobban kellene óvnunk, értékelnünk, élveznünk, ismernünk. A színezett, cukros üdítők hatalmas választéka sokszor feledteti velünk a legtermészetesebbet, a legegészségesebbet. A nyolcadikosok az első három szünetben Vízbárt üzemeltettek az aulában, citrom és narancskarikákkal feldíszített poharakban kínálták a tiszta vizet a szomjazó gyerekeknek. Ők pedig ízlelgették, kortyolgatták, majd megállapították, hogy egészen finom. Lehet, hogy néhányan otthon is ezt kérik majd?

Az alsó tagozatos kicsik a 2. és 3. szünetben nagy munkában voltak. Minél több papírból készült szétszórt vízcseppet kellett nekik összegyűjteniük. Lelkesen versenyeztek egymással.

A 6. órában a felső tagozatosok filmvetítésre gyűltek össze az aulában és Dr Masaru Emoto, A víz üzenete című filmet nézték meg együtt. A japán Dr Masaru Emoto az alternatív gyógyászat doktora egy évtizedig foglalkozott a vízzel, megörökítette a világ különböző tájairól származó vizek kristályainak képét. Állítása szerint a víz információval rendelkezik és ezt ő olyan módon tette láthatóvá, hogy a lefagyasztott víz kristályképét lefényképezte. Ekkor kiderült, hogy ahogyan nincs két egyforma hópehely, úgy a lefagyasztott víz kristályai is mind különböznek. Erről a kutatásról kaptunk egy rövid ízelítőt a félórás kisfilmben.

Jó hír, továbbra sem fogunk víz nélkül maradni, mert holnapra várjuk az előadót a Vízművektől.

Kiegészítő információk