Egészségnap az Eötvösben

P3200138Több éves hagyományinkhoz híven, idén is megrendezésre került egyik programunk, az egészségnap a Fenntarthatósági Témahéten belül. Mivel a héten minden napjának programját színnel jelöltük, a szerdai napon jelképesen pirosba öltöztünk, ezzel is erősítve összetartozásunkat. Előadóinkat nagy érdeklődéssel vártuk, hiszen mindig életkorunknak megfelelő, színvonalas témákat hoznak nekünk.

Témáink között szerepelt az égési sérülések ellátásának módozatai; a drog prevenció, amit a Bethesda Kórház meghívott orvosai mutattak be, vagy a bűn megelőzéséről szóló előadás melyet a Rendőrség képviselői tartottak.

A Duna-Ipoly NP Laci bácsija még élő állatokat is hozott nekünk és beszélt a minket körbevevő természeti kincseinkről. A vízmű szakemberei természetesen a vizek, azon belül az ivóvíz szerepéről, fontosságáról beszéltek. A kamaszok nagy érdeklődéssel hallgatták a kozmetikus tanácsait, valamint a gyógynövények szerepét a mai világunkban és életünkben, míg a kisiskolásokat az uszodában való kulturált viselkedésről, valamint a helyes fogmosásról okították a felnőttek. A helyes táplálkozásról szóló előadásról és természetesen az étel kóstolóból a kicsik és nagyok is részesültek. Doktor nénink a személyi higiéniáról és annak fontosságáról mesélt. Csabi bácsi pozitív életszemlélete, céltudatossága, vakságának ellenére, tanulóink előtt is példaértékű volt.

Az órák közötti szünetekben, az aulában „elbújt” almákat keresték meg az alsó tagozatos diákjaink egymással versenyezve.
Összességében a mai nap izgalmasan és gyorsan eltelt, bízva abban, hogy nebulóink a szórakoztató időtöltésen kívül rengeteg hasznos tudással is gazdagodtak.

Kiegészítő információk