SULIZSÁK – Göncölj a Földért!

sulizsakA Sulizsák Program keretein belül ruhagyűjtési nap került megrendezésre az iskolában, ahová az iskola tanulói behozhatták az otthon és környezetükben már nem használt, a program előírásainak megfelelő ruhákat, kiegészítőket, cipőket. Célunk a környezettudatosság a diákok körében történő erősítése, használt ruházati termékek környezetkímélő hasznosítása. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek megismerjék a textil újra hasznosításnak lehetőségeit, annak érdekében, hogy ezek a feleslegessé vált már-már haszontalannak tűnő dolgok körforgásban maradjanak, ne váljanak hulladékká.

A környezettudatosság kialakításának egyik fontos eleme az, hogy a gyerekek legyenek tisztában azzal, mi mindent gyűjthetnek az újra hasznosítás érdekében. Mindezt azért, hogy a fenntartható jövő érdekében óvják, védjék a Föld energia forrásait. Ezzel fel tudjuk hívni a gyerekek figyelmét, meg tudjuk teremteni a jövő generációjának élhető környezetét.

Eredményes gyűjtést zártunk, mert több, mint 2000 kg ruhaneműt sikerült leadni. A befolyt összeget az iskolaudvar felújítására fordítjuk.

Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vett a programban.

    Rigó Katalin   és    Debreceniné Bessenyei Nóra
intézményvezető            program szervező

Kiegészítő információk