Újrapályázunk

okoiskola2015-ben nyertük el az ökoiskolai címet. Hamar elmúlt a három év, az idén újra pályázunk.

Visszatekintve az elmúlt időszakra nagyon sok tartalmas, hasznos programot szerveztünk, illetve több rendezvényen vettünk részt.

Minden évben megemlékezünk a jeles napokról, Víz Világnapja, Föld Napja, Madarak, fák Napja, Állatok Világnapja. Ezen kívül részt veszünk a Fenntarthatósági témahéten, ahol versenyzünk és pályázunk is. Év elején már hagyomány a természetvédelmi területekre szervezett kirándulások. Félévente tartunk „Kinn az osztály!” programot, szabadtéri órákkal. A Víz Világnapján Happy hetet szervezünk, melyen a vízfogyasztást népszerűsítjük. A Föld Napján „Zöldülő gondolatok!” címmel diákjaink előadásokat tartanak környezetvédelmi témákban az iskola tanulóinak.

Hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra, zöldségkóstolót egészség témanapot, sportnapot, Eötvös futást, szervezünk.

Rendszeresen hívunk külső előadókat különféle témákban, hogy tanulóink környezettudatos szemléletét alakítsuk. Ennek érdekében a saját környezetünkért is sokat teszünk: az alsó tagozatos diákok barangoláson megismerkedtek a város természeti és épített értékeivel, évente részt veszünk a városi vízparti takarításon, ügyelünk az iskolánk tisztaságára, szelektíven gyűjtjük a szemetet.

Madárbarát iskola vagyunk.

Munkánkat az iskola Szülői Közössége is segíti, kapcsolatot tartunk civil szervezetekkel, programjaikon rendszeresen részt veszünk.

A feladataink itt nem értek véget, ezért pályázunk a következő három évre az ökoiskolai címre.

A pályázat írása során rendszereztük az évek eseményeit és elkészítettük a „Zöldülő pillanatok” fotóalbumot.

Körmendiné Stoffer Zsuzsa és Ötvös Józsefné

Kiegészítő információk