Angol nyelvű Palánta Pódium

20171212 1609022017 tavaszán az Eötvös iskola idegen nyelvi munkaközösségében felmerült a gondolat, hogy milyen jó lenne „országnak-világnak” megmutatni egy színpadi produkció keretében, hogy iskolánk angol nyelvet tanuló diákjai milyen magabiztosan használják a megszerzett nyelvi tudást. Szerencsére a Barátság Kulturális Központ vezetése örömmel vette elképzelésünket, így idén ősszel elkezdődtek a próbák a kitűzött időpontra.

December 12-én délután szinte pillanatok alatt megtelt érdeklődő szülőkkel, nagyszülőkkel a színházterem, ahol izgatott diákok nagy tömege várta, hogy bemutathassa mire is készült hetek óta.

A rövid megnyitó után évfolyamonként mutatkoztak be tanulói csoportjaink a legkisebbektől a legnagyobbakig. A nagyszámú színpadi produkcióra tekintettel az első órában az alsó tagozat, majd kis szünet után a felső tagozat lépett a színpadra.

Horváth Gabriella, Pintér Tünde, Dr. Brauswetterné Papp Éva, Kovácsné Vincze Szilvia és Karsai Melinda nyelvtanárnők és tanítónők hosszas, alapos munkáját, és a gyerekek szorgalmát dicsérte, ahogy a színes műsorszámok követték egymást.

Színpadra léptek az öreg McDonald állatai, láthattunk „esőben” boldogan táncoló másodikosokat, boszorkánnyá vagy cápává váló kisdiákokat, de még Mary Poppins híres nevelési tanácsai is felhangzottak a jól ismert dallamok kíséretében.

A felső tagozatos diákok komoly színpadi jeleneteket hoztak el a kedves nézőközönségnek. Az 5.-6.-os évfolyam előadása során mindenki úgy érezhette, hogy tényleg Harry Potterrel együtt a roxfordi varázslóképző iskolába érkezett, míg a 7.-8. évfolyamos diákok a történelem évszázadain repítették keresztül a nézőket, megidézve az ókori mítoszok, a keresztes hadjáratok vagy éppen a közel száz éve befejeződött első világháború időszakát. A felsős előadásokat dr Brauswetterné Pap Éva, Vértesi-Simó Erzsébet, Grőb-Bocskor Tímea és Völgyi Róbert tanárok állították színpadra, melynek sikeréhez azonban szintén elengedhetetlen volt a támogatói szülői hozzáállás és a szereplők kitartó szorgalma.

Este 7 órakor ugyan fáradtan, de végtelen boldogsággal, sikerélménnyel köszöntünk el egymástól, és mindannyian azt éreztük, hogy ez a műsor is méltón öregbítette tovább az idén 45. jubileumát ünneplő Eötvös iskola hírnevét.

Grőb-Bocskor Tímea
    angol nyelvtanár

Kiegészítő információk