karacsony1Karácsonyi készülődéskaracsony2

advent112Ha kimész az udvarra az arcodat már pirosra csípi a hideg, a kezedet is csak kesztyűbe bújtatva védheted meg, amikor reggel a bicikli vagy a roller kormányát markolod. Nincs mese, beköszöntött a tél és a téllel együtt az izgatott várakozás, mikor jön a karácsony. Iskolánkban több hagyományos programmal hangolódunk rá az ünnepi készülődésre.

 

Péntek reggel a gyerekeket a nyolcadikosok által feldíszített iskolai adventi koszorú várta. Ez nem egy akármilyen koszorú ám, hanem olyan, amit még a második emeleti folyosóról is jól lehet látni és az aula közepén hirdeti a karácsonyt előkészítő időszakot. Hétfő reggelente a sorakozónál rövid megemlékezést tartunk, és hétről hétre meggyújtjuk a koszorú gyertyáit.

Idén is összefogtak az Eötvös diákjai, hogy segítsenek a rászoruló családoknak, gyermekeknek. Hagyomány, hogy karácsony előtt jótékonysági adománygyűjtést szervezünk. Ezúttal a Máltai Szeretetszolgálat Cipős doboz akciójához csatlakoztunk. Több, mint 100 játékokkal, édességgel és különböző meglepetésekkel teli doboz gyűlt össze a könyvtárban, amik már csak arra várnak, hogy a héten eljussanak azokhoz a gyerekekhez, akiknek reméljük így örömet okoznak tanulóink és szüleik.

A karácsonyi készülődés pedig még nem ért véget. Várjuk már a Mikulást, az angolosok nagyszabású év végi előadását és az iskolai karácsonyi műsorokat…

Kiegészítő információk