A 2017-es Digitális témahét összegzése

digitalisjelvenyMottónk: Aki tenni akar, az megoldásokat keres, aki nem az kifogásokat.

Projektünk címe: Az Eötvös-ingától a Digitális témahétig

Az Eötvös Loránd Általános Iskola először vett részt a Digitális témahét programban, amely hivatalosan 2017. április 3-7-ig zajlott. Nálunk folytatódott a következő hét első két napján is április 10-én és 11-én. Ennek oka van. Hétfőn fordított nap volt az iskolánkban, vagyis a tanárok helyett a diákok „tanítottak”. A felkészülésre az alapot az előző héten tanult digitális technika adta. A projektben a gyerekek alkalmazták az iskola jó gyakorlatait, igazodtak a heti programjainkhoz. Kedden a diákok és tanáraik által készített digitális anyaggal ünnepeltük a magyar költészet napját.

A témahét előtt az iskola vezetésével projekttervet készítettünk, amelyben az iskola munkaközösségeinek ajánlottunk témákat, alkalmazásokat és programokat.
A Témahéten engedélyeztük a mobiltelefon használatát. Az erre vonatkozó szabályokat a Diákönkormányzattal közösen fogalmaztuk meg.

Iskolánk tantárgyi és órarendi lehetőségeit figyelembe véve, jellemzően digitális eszközökkel dolgoztuk ki az átadandó ismereteket és kompetenciákat. A készségfejlesztő elemek, az alkotás, a csoportmunka és a projekt alapú megközelítés került előtérbe.

Alsó tagozatban a tananyaghoz kapcsolódó mesék köré épültek a feladatok. Volt bábozás és egyéb izgalmas játékos feladatok.
Nyílt napot tartottunk a leendő első osztályosoknak és szüleiknek, amelyet a Magyar Televízió Iskolapad műsora is rögzített.

Megtekinthető: http://www.mediaklikk.hu/video/iskolapad-2017-04-12-i-adas-2/

A felsősökkel Föld napi projektet készítettük, suliújságot szerkesztettünk, Skype-on beszélgettünk amerikai diákokkal (http://chms.pasco.k12.fl.us/), utazásokat szerveztünk, költségvetést készítettünk, közvéleményt kutatunk, főztünk, szemléltettünk, játszottunk Lájk-vadász társasjátékkal magyar és angol nyelven, kémia szakkörön az 5. és 6.osztályosoknak bemutattuk a kőolaj feldolgozást, filmet forgattunk és vetítettünk, kiállítást rendeztünk, szendvicset készítettünk, fogadást szerveztünk, futottunk a szülőkkel az Eötvös-futáson.

http://eotvos.battanet.hu/eotvos/index.php/hu/58-hirek/616-8-eotvos-emlekfutas)

Munka után az elkészült feladat megoldásokat feltöltöttük az iskola szerverén található HUEDU rendszer Iliasz –learning rendszerébe.

Jól érvényesült névadónk, Eötvös Loránd tanácsa „Tanuljunk egymástól, hogy minél jobban taníthassunk.”

Legjobb bemutatott projektjeink:

Alsó tagozat

Magyar nyelv

Angol nyelv

Német nyelv

Matematika

Földrajz

Technika

Testnevelés

A költészet napja 

Látható, hogy úton-útfélen csak a digitális út járható!

Ötvös az Eötvösből

 

Kiegészítő információk