8. Eötvös Emlékfutás

Eo futas1Április 7-én hajnali 5 órakor, nagy lelkesedéssel, újra elindult Dobogókőről, az Eötvös Loránd Emlékháztól, a futó- és bringacsapat, hogy a közel 80 km-es táv megtétele után ismét iskolánkba „fussanak be”.

Soós Elek szervezésével és vezetésével immáron 8. alkalommal teljesíti az egyre nagyobb lélekszámú lelkes csapat, ezt a nagyszerű kezdeményezést, mely szülők, volt diákok és sportot kedvelő emberekből állt össze. Az idén a teljes távot Kaló Szilvia, Soós Elek, Somogyi Zsolt, Reiner Miklós és Szabó Zoltán futották le. A csapat többi tagjai, akik futva és bringázva vállalták és teljesítették a távot: eötvös diákok - Soós Dorka (7.b - bringa és futás ), Tari Virág (5.a - bringa és futás), Ticz Enikő (7.a - bringa és futás) és Georgiádesz Dóra (6.a - bringa). Továbbiakban: Rupics József, Pap Dóra, Pap Zoltán, Hegyi Bálint, Marosi László, Georgiádesz Gábor, Bocskor Imre, Szűcs József, Kovács Gábor, Szökő Attila, Berczi Norbert, Kaló Béla, Aleva Anita, Baranyi Zoltán, János Csaba és Kelemen Viktor.

Az idei futásnál sikerült élő skype kapcsolatot teremteni a futók és az iskola diákjai között, így még közelebb kerültek a gyerekek a sporteseményhez Sajnos az időjárás az idén nem kedvezett a futóknak, mert hideg, esős és szeles idő kísérte végig a futást.

Voltak, akik Budaörsön, Érden csatlakoztak a csapathoz, majd megérkezve a sportparkba, ahol az eötvös diákok nagy üdvrivalgással köszöntötték őket, közös futás következett az iskoláig. A célszalagot átszakítva a legkisebbek pomponos üdvözlése jelezte a célba érkezést. A rendőrség és a polgárőrség biztosította, hogy a futás ilyen nagy volumenű megnyilvánulása biztonsággal valósuljon meg.

Felemelő érzés volt együtt ünnepelni a nagyszerű sportteljesítményt megtevő gyerekekkel, felnőttekkel, bízva abba, hogy lelkesedésük tovább él és erősödik a sport és a mozgás szeretete iránt.

Gratulálunk mindenkinek a nagyszerű teljesítményhez!

Eo futas2

Kiegészítő információk