Őszi kirándulások

oszikirandulas5Az idei tanévben is sikerült az iskola ÖKO programjában tervezett kirándulásokat megszerveznünk. Az Önkormányzat támogatása és a szülők hozzájárulása tette lehetővé, hogy felső tagozatos diákjainkkal elutazhattunk Celldömölkre a Ság hegyi Kemenes Vulkánparkba, alsó tagozatos diákjaink Budapesten, a Gyermekvasúton erdőismereti foglalkozáson vehettek részt.

A felső tagozatosokkal ellátogattunk a Kemenes Vulkánpark látogató központba, ahol a vulkáni működésekkel ismerkedtünk az interaktív kiállításon. Több emeleten keresztül pillanthattunk be a vulkánok belsejébe, láthattuk a vulkáni működések pusztító-, építő munkáját. A Felfedező teremben vulkán- és gejzírkitörést hozhattunk létre modell segítségével, földrengés szimulátort is működtethettünk. A Tűzhányóteremben a Föld mélyén zajló folyamatokat, a vulkánokat felépítő kőzeteket és Európa legnagyobb vulkánját, az Etnát tanulmányozhattuk. Ezután a Ság Vulkán tanösvényen izgalmas túrát tettünk a kráterhez.

Az alsó tagozatos tanulóink Hűvösvölgyből Hárs hegyig egy órás erdei sétán ismerkedtek az őszi erdő élővilágával. Majd felszálltak a Gyermekvasút külön kocsijába, ahol 4 fős csapatokban a séta során megismert növényekből, állatokból interaktív feladatokat oldottak meg.

Mindkét kirándulás jó hangulatban telt, tanulóink a kirándulások során sok ismerettel és élménnyel lettek gazdagabbak.

Körmendiné Stoffer Zsuzsa

Természettudományi és ÖKO szakmai munkaközösség vezető

Kiegészítő információk