Egy közös kirándulás

2012. május 31-én két iskola lelkes diákjai Ausztria fővárosába indultak, hogy eltöltsenek egy vidám, élményekben gazdag napot…

Így emlékszik vissza az út két résztvevője:

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a kiránduláson. Nem csak a jó idő, hanem a programok is jó hangulatot varázsoltak. Lehetőségünk nyílt a Kőrösi iskolásokat is megismerni, és barátságot kötni velük. A buszon sem unatkoztunk, mert különféle feladatokkal és történetekkel színesítették az utat. Megérkezéskor nekivágtunk az állatkert rejtelmeit felfedezni kis csoportokban. Érdekes állatokat láthattunk és ismerhettünk meg. Mindenki izgatottan várta a jól ismert Pratert. Egy óriási vidámparkban egy délutánt eltölteni fantasztikus volt. Hálásak vagyunk a szervezőknek ezért a csodás napért.

Száfián Petra

Eötvös Loránd Ált. Isk. 8/b

Május 31-én, hajnali hatkor, az Eötvös iskola diákjaival karöltve elindultunk Bécs felé. Leragadni készülő szemeinkkel erősen küszködve vágtunk neki az útnak. Ellátogattunk a schönbrunni kastélyba, illetve a szomszédságában elterülő állatkertbe is. Az utóbbi helyen legfőbb elfoglaltságunk a denevérek hajkurászása volt, akiket nagy örömömre, végtére is sikerült meglelnünk. Ezután következett csak az igazi móka! A Prater nevezetes óriáskerekét meglátva, már senki sem bírta féken tartani az addig felgyülemlett izgalmat. A vidámpark kapuin belépve negyvenen százfelé futottunk, gyomorforgatóbbnál gyomorforgatóbb játékok után kutatva. Találtunk is bőven, így este hatkor egy kicsit fájó szívvel ugyan, de élményekkel teli indultunk haza. A buszon egy kitöltésre váró totó fogadott minket, az aznap látottakkal és hallottakkal kapcsolatban. A kirándulás révén nem csak Bécs városát ismerhettük meg, hanem a két iskola tanulói között is barátságok kötődtek.

Jurczyszak Elisabeth

Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. és AMI

8.a


Kiegészítő információk