Mozaik Múzeumtúra

kép1Nem mindennapi tanítási nap volt hétfőn az Eötvösben. Az első órát követően már látni lehetett, hogy az aulában és a második emeleti osztálytermekben nagy a sürgésforgás. Lufik kerültek a falakra, hangszerek az asztalokra, padok az aulába. Mindez azért, hogy 10 órakor kezdetét vehesse a Mozaik Múzeumtúra edukációs interaktív road show.

A Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb múzeumnépszerűsítő programja, melynek célja, hogy minél több iskolás jusson el és ismerje meg a hazai múzeumokat.

A Felelős Szülők Iskolájának szervezésében iskolánkhoz helybe jöttek a programok és a lehetőség, hogy a felső tagozatos gyerekek kipróbálják és megismerjék az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteményének néhány különlegeses darabját, megismerkedjenek a bélyegek érdekes világával, vagy a Pilvax kávéház díszlete előtt korabeli jelmezekbe öltözzenek.

A pákozdi Katonai Emlékpark munkatársai huszár egyenruhát hoztak magukkal, a gyerekek pedig részt vehettek az 1848/49-es szabadságharc alaki kiképzésén.

Mindeközben az aulában az osztályok Balatoni József, történelem tanár vezetésével Arany János kocsma kvízen mérték össze tudásukat.

Az élmény- és aktivitás-centrikus rendezvényen több osztályban párhuzamosan zajlottak az események: minden teremben hazai múzeumok és kiállítóhelyek képviselői mutatkoztak be játékos feladatokon keresztül. A menetlevéllel érkező osztályok pontokat szerezhettek az állomásokon, a nap végén pedig mindenki ajándékban, a 6.b osztály győztesként kikerülő csapata pedig különdíjban részesült . Őket a szervezők egy általuk választott múzeumlátogatással ajándékozták meg.

A Mozaik Múzeumtúra interaktív foglalkozásait követően mindenki remek élményekkel zárta a napot.

Additional information