Farsangi bál sorozat az Eötvös iskolában

farsang6Hosszú évek hagyományainak megfelelően idén február 21-én és 22-én, két napon át ropták a táncot színes jelmezekbe öltözött diákjaink. Ez a nagyszabású farsangi rendezvény nem jöhetne létre a szülők, a gyerekek és a pedagógusok lelkes együttműködése nélkül.

A bál nyitótánca minden évben a palotás, amellyel tanulóink az aulába varázsolják számunkra a királyi udvarok hangulatát. Az osztályok ismét csoportos jelmezt öltöttek, és egy-egy számukra kedves történetet jelenítettek meg táncos formában.

Csütörtökön kora délután az első és második osztályosok, később pedig a harmadikosok és negyedikesek vonultak fel. Vendégeink gyönyörködhettek az apró emojik táncában, valamint megcsodálhatták a kisegerek és kiscicák kergetőzését. Mindenkit elbűvöltek a szökevény szellemek és a szellemirtók, majd lenyűgöztek bennünket a fellépő vidám tengerészek. Késő délután mesebeli karneválra repítettek minket a kis pilóták és kísérőik, fergeteges ötlettel mutatták be a harmadikosok, hogy milyen akrobaták lehettek az egyiptomiak. A negyedikesek felcsavarták a szőnyeget, és nagyszerű rock and roll bemutatót tartottak, valamint a kis Eötvös pizzafutárok gondoskodtak az esti vacsoráról. Minden osztály tánca hatalmas sikert aratott, a tanárok, és a gyerekek sok-sok gyakorlása vidám szórakozást biztosított.

Pénteken a felsősöké volt a főszerep, akik kreatív jelmezekkel, jól begyakorolt tánccal, és vidám jelenetekkel szórakoztatták a közönséget. A légiutas kísérőink távoli tájakra repítettek minket, sikert arattak az ötödikes és hatodikos tánciskolások, és látványosan idézték meg hetedikeseink a különböző korokat és zenei korszakokat is. Volt csapat, aki önmagát adta, és bemutatta nekünk a legjobb pillanatait, és voltak, akik megálmodták számunkra a jövő divatját is. Az osztályok finom tortát nyertek szereplésükért a szigorú, de igazságos zsűritől. A mulatozók jó kedvéről a sulirádiósok, ételéről és italáról a szülők által működtetett büfé finomságai gondoskodtak.

Mára már nem egyedülálló, de mindig különleges, és nagy izgalommal várt meglepetés a tanárok tánca. Minden évben más-más koreográfiát tanít nekünk kedves kollégánk, Musa Józsi. Az idén ismét nagy sikert aratott Queen mix tánc-bemutatónk. A bál befejezéseként az iskola diákjai és tanárai közös táncukkal búcsúztak a farsangi időszaktól.

  Hodur Henrietta

DÖK vezető tanár

Additional information