Jack London az Eötvösben

olvasas5620181Egy áprilisi délután fura alakok érkeztek az egyik osztálytermünkbe: arcfestésük, jelmezük azt sugallta, hogy az 1800-as évek Amerikájából és „Az éneklő kutya” című regényből toppantak be hozzánk.

A mű választásával az volt a célom, hogy diákjaink ismerkedjenek meg ezzel a klasszikus amerikai regénnyel, készítsenek egy részből képregényt, olvassanak a világszerte ismert és elismert író kalandos életéről.

Tudásukról, kreativitásukról sokféle feladatban adtak számot, fej fej mellett küzdöttek a kiválóan felkészült csapatok.

A verseny folyamán végigkövettük a különleges képességű ír terrier és a „hatüveges hajópincér”sorsát, megismerkedtünk a cirkusz világának rettenetével, ahol kegyetlenül, embertelen bánásmóddal készítik fel az állatokat műsorszámok előadására.

Mindig érdekes számunkra, hogyan fogalmazzák meg a mai tinédzserek egy alkotás „üzenetét”, mondanivalóját, különlegességét és hogyan szárnyal képzeletük az olvasás során.

A verseny zárásaként saját véleményüket, gondolataikat tették közkinccsé diákjaink.
A vetélkedő nyertesei mindazok, akik Jack Londonnal bepillantást nyertek az egykori Amerika életébe, és lélekben gazdagabbá lettek azáltal, hogy ilyen klasszikust is olvastak.

Helyezettek:

1. Egyesült állatok csapat

Barta Kinga, Mórocz Anett, Nagy Zsófia, Zoványi Noémi

2. Káposztaszivar csapat

Auer Szemere, Fejes Viktor, Hallgató Zalán, Rácz Ádám

3. Kutyaszelídítők csapata

Almássy Szonja, Fuszkó Dorina, Kuti Anna, Pestenácz Boglár

Lefkánics Szilárdné
     szervező tanár

Additional information