A költészet napja

P4110406A költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

Ebből az alkalomból a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon zenés, verses irodalmi összeállítással tisztelegtünk a költők és a magyar líra előtt. Néhány osztályban költészet napi sütizés is volt, melynek keretében a diákok megosztották egymással kedvenc idézetüket, versüket.

Arany János születésének 200. évfordulójára az Országgyűlés és a Magyar Tudományos Akadémia Arany János-emlékévnek nyilvánította a 2017-es évet.

A felső tagozatosok megemlékezésén a jubileum alkalmából két Arany János verset hallgattunk meg Násztor Eszter, 7. b osztályos tanuló és Szélpál Péter, 8.a osztályos tanuló előadásában, kik a januári országos himnusz mondó verseny első és második helyezettjei.

Zoványi Noémi előadásában meghallgattuk Fecske Csaba- József Attila díjas magyar költőnk A tojás c. versét. Ezzel a szavalattal Noémi a városi vers és prózamondó verseny 5.-6. osztályos versenyzői között vers-kategóriában győztes lett.

Az alsó tagozatosok nagy izgalommal készültek az ünnepségére. Minden osztály megtanult egy-egy kedves verset, amit közösen szavaltak el egymásnak a gyerekek. Az iskola legfiatalabb diákjai pedig lezárták az ünnepi megemlékezést Weörös Sándor Tavaszváró dalával.

Zusätzliche Informationen